Малкият Минчо от Пловдив е първото бебе на новата 2024 година

Той проплаква минута след полунощ, а 3 минути по-късно в София се ражда и Екатерина

01.01.2024 | 18:52 Редактор: Деси Николова

Малкият Минчо от Пловдив е първото бебе на новата 2024 година. Той проплаква минута след полунощ, а 3 минути по-късно в София се ражда и Екатерина.

С детски плач завършва и започва всяка година в СБАЛАГ "Майчин дом". Така се появява на бял свят и малката Екатерина, първото бебе в София, родено 4 минути след полунощ .

"За поредна година първото бебе е в нашата болница, в първите 4 минути се роди. 2450 грама тежи, голяма е радостта да посрещаш първите бебета", сподели неонатологът Ася Гуленова.

До момента всички бебета родени в Майчин дом са момичета. А радостта с новата година да посрещнат и новия живот лекарите отдават на щастливата случайност.

"В нашата болница се раждат най-много бебета в страната. В случая това е спешно секцио, но и детето и майката вече са добре. Надявам се тази година отново да имаме много бебета и много щастливи родители", каза още Гуленова.

Първото бебе на годината проплаква в Пловдив. Малкият Минчо се ражда само минута след полунощ в Клиниката по акушерство и гинекология на пловдивската болница "Св. Георги".

В последните мигове на старата година в "Майчин дом" една майка получава най-хубавия подарък за своя рожден ден. 

"И брат ми си е на Нова година и всички ще си празнуваме. Тройни празници вече ще имаме. Съдба просто. Всички сме си чакали деня. Дойде като подарък за мен на рождения ми ден", сподели щастливата майка.

Тя пожела на своето дете и на всички новородени в Майчин дом най-важното-здраве. 

Вижте повече в репортажа на Мартин Керефейски.


2
1 rate up comment rate down comment 0
Ree
преди 4 месеца
с това име е само за Китай - Мин Чо Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 месеца
Хаирлия да е Минчо и да знае и да не губи време Терминал 2! Сигнализирай за неуместен коментар