Започва предновогодишното пътуване, променят движението по АМ "Хемус"

Пренасочват тежкотоварните камиони от тунелите "Топли дол“ и "Правешки хановe"

29.12.2023 | 07:55 Редактор: Елеонора Танева
Започва предновогодишното пътуване, променят движението по АМ

В последния работен ден за тази година се очаква интензивен трафик по основните пътища в цялата страна. Заради това се въвеждат ограничения за тежкотоварните автомобили. Промяна в организацията на движението влиза в сила от днес по участъци от АМ "Хемус". От 12 до 20 ч. днес, и на 30 декември от 8 до 14 ч., временно се спира преминаването на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна, в участъка между 30-и до 47-и км на магистрала "Хемус".

Ограничението е поради очаквания засилен трафик и ремонтно-възстановителните работи в тунелите "Топли дол“ и "Правешки хановe“. Тежкотоварните автомобили ще се пренасочват по обходен маршрут. А в първия ден от новата година - от 11 до 20 ч. за всички видове превозни средства, пътуващи от София към Варна, ще бъде ограничено движението в района на тунелите "Топли дол“ и "Правешки ханове“.

Целта е за пътуващите от Варна към София да бъдат осигурени по две ленти в тунелните тръби. Шофьорите тръгнали към Ботевград и Варна ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут.

Снимка: БГНЕС