От HelpBook: В столичен район градинка от месеци тъне в боклуци и железа

Алармираха ни за премахнати кофи за боклук в Русе и София

28.12.2023 | 22:17 Редактор: Анисия Иванова
От HelpBook: В столичен район градинка от месеци тъне в боклуци и железа

В столичния район "Изгрев" междублокова градинка от месеци тъне в боклуци и корозирали железа, а за събраните отпадъци се грижат единствено вятърът и бездомните животни. В платформата на Helpbook.info наш потребител е изпратил снимки.

От градове в страната ни алармираха за идентичен проблем - липса на кофи за боклук. Единият сигнал е от София, а оплакването е, че две домакинства са останали само с един сметосъбиращ съд, като преди са имали два, но и те били крайно недостатъчни. Молбата е да се върне отнетия контейнер.

Писаха ни и от град Русе с подобен проблем:

"Във връзка с ремонтите по проект "Воден цикъл" беше премахнат контейнер за смет на ул. "Вардар" на ъгъла с ул. "Мехомия". След приключване на ремонта преди близо месец контейнерът не беше върнат на мястото. Към момента живущите на ул. "Мехомия" не разполагат с никакъв контейнер и трябва да обикалят кв. "Ялта", за да изхвърлят боклука си. Смятам, че предвид високите такси "Смет", които жителите на квартала плащат на Общината, е крайно наложително тя да се погрижи за наличието на контейнери. Надявам се на бързо съдействие".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден, и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: HelpBook