Покрай празниците: Контейнерите в столицата изглежда покъртително

В Helpbook получихме сигнал от кв. "Разсадника"

28.12.2023 | 18:36 Редактор: Анисия Иванова
Покрай празниците: Контейнерите в столицата изглежда покъртително

Редовно покрай празници в София, а из цялата страна се наблюдава следната картинка - преливащи кофи, купища отпадъци около тях, голяма част от които се разнасят по улици и тротоари. Обилните трапези и опаковки от подаръци силно допринасят за увеличаване количеството смет. Малко хора знаят, че за изхвърляне на боклук извън сметосъбиращия съд или кошчетата по спирките на градския транспорт може да ви донесе глоба.

В платформата на Helpbook.info получихме немалко сигнали, касаещи чистотата: "За пореден път около контейнерите в столицата изглежда покъртително. Няма значение, че непрекъснато се пускат сигнали, всеки път изгледът е като на снимките. Става дума за ул. "Позитано", кв. "Разсадника". Подавани са редица сигнали за ъгъла на ул. "Троян" и срещу магазин Изобилие. Няма да коментирам срещу ул. "Татарли" какво е. Всеки, който знае какви жители има там, знаят тяхната естетическа особеност. Прилагам за пореден път снимки, надявам се да е за последен. Пояснявам, че сметоизвозване се осъществява, но контейнерите остават счупени понякога със седмици, а около тях нищо не се чисти от никого никога. Истинска мизерия от години."

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook