Георги Симеонов за 11-и път се превъплъщава в Дядо Коледа, за да помогне на малката Ани

Тя страда от детска церебрална парализа и епилепсия

23.12.2023 | 14:41 Редактор: Деси Николова

За 11-ата година Георги Симеонов от Горна Оряховица се превъплъщава в Дядо Коледа и раздава подаръци. Всяка година коледните му турове по адреси са свързани с благотворителна кауза. Тази година събраните средства ще дари за лечението на 4-годишната Ани от село Правда, която страда от детска церебрална парализа и епилепсия.

Шейната на Дядо Коледа спира в детска градина "Щастливо детство" в Горна Оряховица. 

"Дойдох в Горна Оряховица, защото ми е любим град, до края на годината доста адреси ще обиколя, като се включват утре и София и СУ "Неофит Рилски", за което страшно им благодаря. Има талантливи деца, за мен е огромна чест и удоволствие да се забавляваме и да помогнем на малката Ани", каза Георги Симеонов.

Родители и педагози припознават каузата на Георги и с радост допринасят за събирането на средства. 

"Ние се включваме трета поредна година в неговите кампании и наистина се надяваме да помогнем за лечението на малката Ани. Приемаме присърце тази кауза, защото и брaтчето, и сестричето ѝ бяха в нашата детска градина, семейството е прекрасно. Наистина имат нужда от нашата подкрепа", сподели директорът на ДГ "Щастливо детство" Марияна Кушева.

"Така смятам, че е редно - всеки Дядо Коледа, който обикаля страната, да дарява средствата си, а не да ги задържа за себе си", категоричен е Симеонов.

Всички събрани средства от благотворителната кампания ще бъдат дарени за рехабилитация на Ани, която се възстановява от операция в клиника в Турция. Нужната сума е около 30 хиляди лева.

Вижте повече в репортажа.