Дъжд и сняг в последния работен ден, за Коледа ще се затопли

Максималните температури ще са от 7 до 13 градуса

22.12.2023 | 07:17 Редактор: Елеонора Танева

Денят започна с минимални температури от минус 2 до 2  градуса, по Черноморието до 3-4. Сутринта ще бъде облачно с мъгли в Тракия и превалявания в западните полета. През деня валежите ще обхващат Централна България. Ще се захлажда и в Западна и Северна България дъждовете ще преминават в сняг. В Южните райони ще превали дъжд. През нощта валежите ще спират. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от северозапад, а следобед ще се ориентира от запад. Максималните температури ще са от 7 до 13 градуса, показва прогнозата на синоптика на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините облачността ще бъде разкъсана в ниски места, докато върховете и билата ще бъдат в облаци. Снежната покривка в Стара планина ще бъде с дебелина около 35-50 см, а в Рила и Пирин над 1300 м височина между 35-75 см. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде слаб до умерен от северозапад-запад със скорост до 30 км/ч. Максимални температури над 2500 м височина  - около -5 градуса , а на 1500 м височина до 3. 

В събота облаците ще намаляват. Ще бъде ветровито и топло. Бързо ще се затопля по време на коледните празници. На 28 срeщу 29 декември се очакват валежи и понижение на температурите през следващите дни.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)