Министър Стоянов поздрави колегите си на церемонията "Полицай на годината"

"Благодаря Ви за избора да работите в системата на МВР", заяви той

19.12.2023 | 15:12 Редактор: Деси Николова
Министър Стоянов поздрави колегите си на церемонията

"За мен е чест като министър на вътрешните работи да споделя днешния празник с всички Вас и да ви благодаря за всеотдайния труд и за ежедневните усилия, които полагате в името на българските граждани. Благодаря Ви за избора да работите в системата на МВР, да защитавате върховенството на закона и въпреки трудностите, които срещате по пътя си, да продължавате да изпълнявате своята мисия". С тези думи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се обърна към наградените служители в церемонията "Полицай на годината". 

Министър Стоянов подчерта, че днешните отличия за полицаите са както логичен завършек на една динамична година, оценка за техния труд и този на колегите им, така и увереност, че министерството ще продължи успешното да изпълнява отговорностите си в името на сигурността на хората. 

"Никога взаимодействието, комуникацията  и доверието между МВР и прокуратурата не са били на толкова високо ниво. Нека това да бъде стандарт за работата ни в бъдеще – дължим го на обществото", заяви и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. Той удостои министър Калин Стоянов с почетен знак на Прокуратурата на България за добро сътрудничество, оперативност и постигнати високи резултати при опазване на обществения ред и борбата с престъпността. 

По време на церемонията ГД "Национална полиция" организира и благотворителна изложба на детски рисунки, изработени от възпитаници на Детското полицейско управление. Събраните средства ще бъдат предоставени на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Снимка: Bulgaria ON AIR