И Бургас почерня от полиция, кучета и жандармерия патрулират в града

В столичния "Христо Ботев" са задържани 11 души

19.12.2023 | 13:35 Редактор: Толя Стоянова

С полиция и жандармерия осъмнаха квартали в София и Бургас. В столичния квартал "Христо Ботев" се извършват обиски. 11 са задържаните, а в морския град спецполицаи следят за спазване на обществения ред по празниците и с превенция - антитероризъм на места със струпване на много хора.

В столичния квартал "Христо Ботев" от ранните часове на деня патрулират от полицията и жандармерията. От полицията потвърдиха за Bulgaria ON AIR, че се провеждат специализирани полицейски действия. По неофициална информация има задържани при акцията.

Осем екипа от спецполицаи, жандармерия и кучета вече патрулират в Бургас в навечерието на Коледа и Нова година.

"Тези служители изпълняват задачи по противодействие на тероризма във всичките му форми: на самоделни взривни устройства, нападение на инкасо автомобили, всички нарушения на обществения ред с висока степен на риск", каза началникът на отдел "Охранителна полиция - Бургас" комисар Марин Димитров.

Въоръжените патрули ще наблюдават гари и автогари, коледни базари, търговски центрове и други места, където има струпване на много хора по време на празниците.

"Призовавам гражданите да приемат тези служители, които са сред тях, оборудвани по този начин", добави комисар Димитров.

"По този начин се защитава града и се радвам, че полицията е с нас и ще ни пази", сподели Снежина Желева от Бургас.

Междувременно МВР - Бургас е провело срещи с представители на частни охранителни фирми за сигурност на инкасо автомобили, тъй като по празниците се генерират големи суми пари в търговски обекти.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


4
5 rate up comment rate down comment 0
Pol
преди 4 месеца
Почерняли са ви мозъците.В Бургас няма такова нещо.Има няколко патрула,нормално.Стига гръмки заглавия,ставате смешни Сигнализирай за неуместен коментар
3
5 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 4 месеца
Че какво има да им приемат гражданите!?Хора като хора!?Това че носят оръжие си е част от екипировката.Нещо пак се възбудихте!В Израел и Украйна как са!? Сигнализирай за неуместен коментар
2
21 rate up comment rate down comment 4
бургазлия
преди 4 месеца
Те от Пеевски и Доган и Борисов които ни унищожиха не ни пазят, тръгнали да се правят на антитерористи, всичко е пунтамара Сигнализирай за неуместен коментар
1
21 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 4 месеца
От кого пазите, че не ми е ясно? Сигнализирай за неуместен коментар