Продължава патовата ситуация в СОС: Петият опит за избор на председател е пред провал

Кметът Васил Терзиев призова да се избере временен председател

18.12.2023 | 13:48 Редактор: Деси Николова

И петият опит за избор на председател на Столичния общински съвет е пред провал. От ПП-ДБ-СС се отказаха от досегашната си номинация Борис Бонев и издигнаха друг кандидат. Втората номинация пък дойде от "Има такъв народ" и това е предлаганият и на предишни гласувания Пламен Данаилов. 

Резултатите от първото гласуване, в което не участваха БСП и "Възраждане", отново не бяха достатъчни за избор. Затова, по правилник, трябва да се проведе балотаж, въпреки че кандидатите така или иначе са двама. Преди балотажа в този час се провежда председателски съвет.

"Напускаме заседанието. Ясно казах в залата на Столичния общински съвет, че не можеш да призоваваш за разум, след като под прозорците, на по-малко от 500 метра от тук се извършва страшно беззаконие. Явно това, което целят, е да се мушнат под завивките ГЕРБ с ПП-ДБ, да направят националната сглобка местна сглобка и най-вероятно това ще стане след Нова година", заяви председателят на групата на БСП-София Иван Таков.

"През последната една седмица станахме свидетели на абсолютно фашистко отношение към Паметника на Съветската армия, без да се спазват процедури, закони, международни конвенции, договори, национално законодателство",  категоричен е Деян Николов от "Възраждане".

"Казахме нашето предложение какво е - да изберем временен председател, за да можем да решим част от неотложните проблеми на града", заяви столичният кмет Васил Терзиев. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
с ДС напред към евро
преди 4 месеца
Няма ли някое друго отроче на ДС, та да си партнират? Сигнализирай за неуместен коментар