Терзиев: София има 70 млн. лв. за плащане и 0 лева по сметките

Кметът предложи да се избере временен председател на Столичния общински съвет

18.12.2023 | 12:06 Редактор: Тодор Петров

Кметът на София Васил Терзиев предложи да се избере временен председател на Столичния общински съвет, за да се избегне загуба на средства.

"За нас е важно да приемем план-сметката за боклука, да приемем разплащането на проекти и да продължим политическите разговори до момента на приемане на бюджета. Това трябва да се случи към края на февруари. Смятаме, че в подкрепата на това предложение не стои въпроса леви ли сме, десни ли сме", каза Терзиев.

Надявам се всички групи да подкрепят нашето предложение, изрази надежда той и попита съветниците от БСП и "Възраждане", които излязоха от залата дали няма да ги е срам да си получат заплатите в края на месеца.

"Няма да приема панаири и отказвам да ми се вменява отговорност, а вие да вдигате ръце. Това, че някой е опозиция, не е амнистия", заяви още Терзиев.

"Има 70 млн. лева за плащане и 0 лева по сметките. Това е наследство, с което аз трябва да се разправям. 70 млн. лева, които няма с какво да ги разплатим", подчерта столичният кмет.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
Охоо
преди 4 месеца
Васко ДС-то се притесни, че дал 5 млн. за предизборна кампания, а няма възвръщаемост. 2 млрд. лева трябва да бъдат присвоени и раздадени на хора, приближени до Васко, а без председател на СОС това трудно ще се осъществи. Борис Бонев също е притеснен. Щял да загуби 70 млн. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
К.Николов
преди 4 месеца
Че обвинявай Фандъкова и ГЕРБ ... Сигнализирай за неуместен коментар