Разглеждат Бюджет 2024: ГЕРБ, ПП и ДПС поискаха по-високи заплати за детските педагози

От ИТН се обявиха за връщане на 20% ДДС за ресторантьорите

17.12.2023 | 15:31 Редактор: Вяра Димова
Разглеждат Бюджет 2024: ГЕРБ, ПП и ДПС поискаха по-високи заплати за детските педагози

Ресорната парламентарна комисия заседава на второ четене по законопроекта за Бюджет 2024. В началото на заседанието от парламентарните групи представиха предложенията, които внасят за второто четене.

ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната" и ДПС се обединиха в предложението си за увеличение на заплатите на педагогическия персонал в яслите и градините.

Сред предложенията са допълнителни пари в Здравната каса за медицински изделия, за хора с увреждания, увеличение на средствата за персонал за БАН, пари за изграждане на център за киберсигурност в ДАНС и вдигане на таксата за хазарта.

От БСП предложиха увеличение на разходите за майчински, за повишение на възнагражденията в различни сектори и други. От "Има такъв народ" се обявиха за връщане на 20% ДДС за ресторантьорите, както и намаляване на партийните субсидии. От "Възраждане" поискаха увеличаване на заплатите в детските градини, в Министерството на земеделието и в Държавен фонд "Земеделие".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ваня
преди 3 месеца
Би трябвало кметовете в малките населени места да се контролират по вече защото си присвояват парите, а дър. работници са на МРЗ или получават заплати които в др градове са получавали преди две години. Сигнализирай за неуместен коментар