Справихме ли се със зимата? Проходи остават затворени, населени места са без ток

Има предупреждения за образуване на поледици

17.12.2023 | 13:39 Редактор: Вяра Димова

Спряно електричество, ниски температури и риск от поледици - такава е обстановката в страна след рязкото влошаване на времето вчера. Без ток са населени места от общините Кюстендил, Трън, Троян, Ихтиман, Самоков, Панчарево, Хасково и Иваловград. Причината са паднали дървета след натрупалия сняг върху труднодостъпни високопланински електропроводи.

Мобилизирани са над 600 служители на ЕРМ Запад и "Електрохолд". До края на деня се очаква електрозахранването да бъде възстановено.

Пътната настилка на места е заснежена, а заради ниските температури има опасност от поледици. Затворени за движение са проходите "Върбишки" и "Златишки", а "Печинско" и "Превала" са затворени за тежкотоварни автомобили.

Намалена е видимостта поради мъгла на АМ "Тракия" и област Плевен.  Пътната агенция призовава шофьорите да бъдат изключително внимателни, докато на пътя.

Спасителните екипи на Столичната община помогнаха на няколко семейства да се приберат от труднопроходима хижа на Витоша и разчистваха паднали клони и затворени пътища.

Вижте повече в репортажа на Стефан Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)