Събраха 10 000 подписа в подкрепа на провеждането на референдум за 3 март

Те бяха предадени от Мая Манолова и представители на "Изправи се.БГ" на Инициативния комитет

16.12.2023 | 15:08 Редактор: Вяра Димова
Събраха 10 000 подписа в подкрепа на провеждането на референдум за 3 март

Десет хиляди подписа в подкрепа на провеждането на референдум за 3 март предадоха Мая Манолова и представители на "Изправи се.БГ" на членовете на Инициативния комитет Петър Витанов, Димитър Данчев и Георги Кадиев. Срещата се осъществи на символично място – пред паметник "Цар Освободител" в столицата, на метри от Княжеската градина, където продължават дейностите по демонтажа на паметника на Съветската армия.

"Каузата ни стана много по-голяма, отвъд 3 март и националния празник. Всъщност това е единствената възможност да спрем съвременните варвари, които нарязват българската памет. Нашата мисия е още по-значима. Трябва единствено да се обединим, за да спрем това, което се случва, защото то е пагубно за българската държава", заяви евродепутатът Витанов.

"Нашата цел е да се противопоставим на безродниците, които искат да заличат българската история, да нарежат с флекс българската памет и национално достойнство. Всички честни хора трябва да се противопоставим на това продажно правителство на сглобката", призова Манолова.

Подписката за референдум за запазване на националния празник 3 март получи огромна подкрепа в цялата страна. Социологически данни показаха, че 75% от българите не са съгласни със смяната на празника. Въпреки това, на 8 декември Народното събрание реши да смени националния празник в първото четене от конституционните промени.  

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)