Глобяват родителите на учениците, които потрошиха с камъни пълен с пътници автобус

Нанесените щети са за около 10 000 лв.

15.12.2023 | 14:09 Редактор: Деси Николова

Три непълнолетни момчета потрошиха с камъни стъклата на градски автобус в Бургас. Инцидентът е станал на оживен булевард. Пътниците са били прехвърлени на друг рейс. Пострадали няма.

Началникът на шофьорите на "Бургасбус" разказва, че децата, две на 13 и едно на 14 години, са изскочили внезапно пред автобуса.

"Изведнъж са изскочили и са започнали да хвърлят камъни по автобуса. Доколкото знам са използвали като укритие казаните на чистотата, след което са побягнали и са се скрили. Всичко е само с материални щети, за нас е важно да съхраним пътниците", каза Красимир Павлов - началник "Експлоатационно звено" - "Бургасбус". 

Щетите от счупените стъкла са за 10 000 лв. Шофьорът успява да запази самообладание, за да не се стигне до по-сериозен инцидент. Автобусът е бил пълен с пътници.

"Стрес за водача и пътниците! Ако загуби самообладание в този момент, от този трясък, който се получава от счупеното стъкло може да се случат много по-тежки последици", каза управителят на "Бургасбус" Петко Драгнев.

Шофьорът на автобуса е освободен от работа днес, за да се възстанови психически.

"Всеки водач сам преживява това, което се случва с него. Качествени са водачите, успяват да се овладеят, след това им се осигурява време, в което да се възстановят", заяви Павлов.

С трите момчета вече е разговаряно с психолози от Детска педагогическа стая.

"От лекомислие са го извършили. Не е нещо предварително уговорено", заяви инспекторът в "Детска педагогическа стая" - Димитър Попов.

По случая има образувана преписка, която ще бъде докладвана на прокуратурата. Тъй като лицата са малолетни, те не носят наказателна отговорност. Родителите им ще бъдат глобени.

Вижте повече в репортажа.