С инвестиции за 1 млрд. лв. осигуряват над 300 нови работни места в Плевен и Шумен

Най-добрата социална програма за подпомагане на хората е да им осигурим добро заплащане, каза премиерът Денков

13.12.2023 | 11:00 Редактор: Толя Стоянова

Премиерът обяви нови инвестиции за 1 млрд. лева в Плевен, Шумен и Община Марица В Плевен ще се разшири стъкларския завод "Рубин", ще бъде изградена нова пещ, очаква се за новите производствени мощности да бъдат открити 150 работни места.

В Община Марица ще бъде изградена умна сграда с иновативни технологии. Инвестицията там е за 107 млн. лв. и ще отвори 100 нови работни места.  В Шумен се предвижда инвестиция за над 130 млн. лева с нови 160 работни места за производство на алуминиеви сплави за автомобили.

 

"Убеден съм, че най-добрата социална програма за подпомагане на хората е да им осигурим работни места с добавена стойност и добро заплащане. И оттам идва и една от най-важните мисии на правителството - да осигури инвеститори, които могат да създадат висока добавена стойност, а оттам и добри заплати за работещите в тях. Това са инвестиции не само в България, но и в българите", заяви премиерът Николай Денков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
продажна измет
преди 4 месеца
Защо харчим нови милиарди за американско остаряло оръжие, г-н Премиер, а държавата няма няколко милиона за лечението на болните български деца? Затова се налага да се събират капачки и пари чрез "Българската Коледа"! Сигнализирай за неуместен коментар