От HelpBook: Офис в блок се превърна в детска занималня

Получихме оплакване до ДНСК

11.12.2023 | 21:24 Редактор: Анисия Иванова
От HelpBook: Офис в блок се превърна в детска занималня

Наш потребител е изпратил през платформата HelpBook.info оплакване до ДНСК с молба за проверка на преустроен обект в жилищен блок със статут на офис в детска занималня.

"Входът към помещението е общ с живущите във входа и дейността се извършва без съгласието на етажната собственост. Тук искам да отбележа, че трафикът през входа е недопустим за всички ни, както и трафикът и задръстването на коли пред блока. Помещението, в което е занималнята, е в приблизителни размери от 400 кв.м и в него ще се помещават на смени приблизително около 50 деца. Това текучество на хора е недопустимо за нормално обитаване на своите апартаменти от останалите във входа.

Нарушава спокойствието и качеството на живот. Още по-притеснително е как без разрешение на отговорните за това институции може да се извършва дейност, свързана с работа с деца. Имотът разполага и с три тераси, което противоричи на изискванията. Не искаме да ставаме свидетели на инцидент с деца. Моля в качеството си на контролен държавен орган да извършите съответните спешни констатации и да предприемете необходимите законови действия."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС