Студено начало на седмицата, постепенно времето ще се затопля

В петък започват нови валежи от дъжд и сняг

11.12.2023 | 07:13 Редактор: Тодор Петров

Денят ще започне с минимални температури в страната от 0 до 6 градуса, по Черноморието 4-5 градуса. Сутринта ще бъде облачно и мъгливо в ниските места и поречията. По морето ще има ниски облаци. 

Облаците ще се разкъсват, а на изток ще се задържи облачно и мъгливо. Следобед отново ще се заоблачи, но без валежи. Вятърът ще бъде слаб от югозапад със скорост до 25 километра в час. 

Максималните температури ще са от 5 до 10 градуса, в Югозападна България до 10, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над Балканите през следващите дни мъглите и ниските облаци ще бъдат често явление, а в планините по високите места над 1500 м надморска височина ще бъде слънчево. У нас от вторник ще се затопля - в ниските места и поречията ще бъде мъгливо, а по планините ще бъде слънчево. 

В сряда облачността ще бъде променлива. В четвъртък дневните температури ще достигат 9-16 градуса, следобед ще се заоблачи. В петък се очакват валежи от дъжд и сняг. Интензивни ще са валежите в централните и южни части от страната.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR