Двойна охрана варди студентите за празника, купонът продължава

От месеци заведения във Велико Търново са резервирани

09.12.2023 | 13:40 Редактор: Елеонора Танева

Стотици студенти от цялата страна избраха да отпразнуват 8 декември във Велико Търново. Ресторанти, барове и нощни клубове бяха резервирани от месеци, а полицията се ангажира с опазването на реда и спокойното протичане на празника.

Близо час преди този нощен клуб във Велико Търново да е отворил, пред него се извиха опашки от празнуващи студенти.

"Бяхме на ресторант, много хубаво беше. Четири момичета сме. Много яко. Аз съм за първи път студентка и представям си го добре, нормално, надявам се да няма проблеми и издънки", казва момиче.

"Много добре, напихме се. Много весело, изпълнено с много настроение, надявам се да си изкараме и много добре на дискотеката", сподели Катерина Кирилова.

През седмицата служители на МВР проведоха срещи с управители на нощни клубове и заведения, на които обсъдиха спокойното протичане на празника. Пред заведенията имаше засилено полицейско присъствие, засилена беше и охраната.

"Както всяка година на студентския празник имаме страшно много резервации от други градове, половината заведение е капарирано. За целта сме удвоили охраната, за да няма струпване на КПП пункта и да няма и проблеми. За настроението тази вечер сме поканили гости DJ – трима на брой, както всяка година до много ранните часове да продължи купонът", каза управител на нощен клуб Валентин Николов.

Тази година празникът на студентите продължава до неделя. Много от тях са категорични, че когато отпочинат след купона в нощните клубове ще разгледат и музейните обекти и забележителностите във Велико Търново.

Вижте повече в репортажа.