Зимно утро с отрицателни температури, вятърът ще раздуха облаците

Термометрите ще показват максимум между 1° и 6°

09.12.2023 | 07:38 Редактор: Елеонора Танева
Зимно утро с отрицателни температури, вятърът ще раздуха облаците

Днес над Южна България облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, видимостта да се подобрява, до предимно слънчево. В Дунавската равнина и по Черноморието през по-голямата част от деня ще се задържи с ниска облачност, на места - с мъгли и изолирани ръмежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са от минус 3 до 1 градус. Максималните ще са предимно между 1° и 6°, в София - около 5°, показва прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, след обяд ще започне да се ориентира от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието ще има ниска облачност или мъгла, на отделни места ще преръми. Към вечерта облачността ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 4°-5°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабва.

Снимка: pixabay