Мая Манолова: Ще обжалваме решението за демонтаж на Паметника на Съветската армия

"Ще го "реновират" и то е ясно - ще го потрошат", категорична е тя

07.12.2023 | 16:55 Редактор: Вяра Димова
Мая Манолова: Ще обжалваме решението за демонтаж на Паметника на Съветската армия

Ще обжалваме заповедта за демонтиране на паметника на Съветската армия в съда и със сигурност тя ще бъде бутната. Това заяви лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова в свое видео във Facebook след изграждането на втора масивна ограда около паметника на Съветската армия в София.

Тя поясни, че предишната заповед, дала основание за ограждането на паметника, е била публикувана 6 месеца по-късно, което не е позволило ефективното ѝ обжалване.

"Понеже ремонтираха много хубаво жълтите павета, сега ще демонтират и паметника, ще го "реновират" и то е ясно – ще го потрошат. Тези, които не можаха да наредят паветата, няма да допуснем да пипат паметника на Съветската армия", категорична е Манолова. Тя допълни, че хората не искат да бъде преремонтирана българската история и разкритикува управляващите в София.

Манолова отправи предупреждението, че скоро гражданите на София ще бутнат не паметника, а общинския съвет в София, които вече месец не могат дори председател да си изберат.

"Няма как да бутате паметника и да очаквате, че ние ще подкрепяме, каквито и да било решения", предупреди още Манолова.

Във връзка с информацията за предстояща обществена поръчки за демонтирането на паметника, тя поиска да знае с каква обществена поръчка е избрана фирмата за поставяне на оградите около паметника или за архитектурното бюро, издало скиците за огражденията или за поръчковите експертизи, обуславящи премахването на паметника.

Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 4 месеца
Искат някоя ракета да ги демонтира.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Таня пейчева
преди 4 месеца
Накрая демонтирайте цялата държава, а има ли изобщо държава?ЕНИЧАРИ и Безродни и без ИСТОРИЯ Сигнализирай за неуместен коментар