Внимание, шофьори! Важна информация за пътуващите по главния път Калотина - Софийски околовръстен път

Въведена е временна организация на движението

05.12.2023 | 16:09 Редактор: Искра Ангелова
Внимание, шофьори! Важна информация за пътуващите по главния път Калотина - Софийски околовръстен път

Във връзка с новостроящата се автомагистрала "Европа“, в участъка от км 32+447 до км 39+600 на път I-8 Калотина - Софийски околовръстен път, е въведена временна организация на движението, като същото е сигнализирано съгласно действащата нормативна уредба, съобщиха от ОДМВР-София.

По пътната настилка в изграждащия се ремонтен участък има земна маса. С оглед недопускане възникването на пътни инциденти се упражнява завишен контрол от екипите на сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР-София, като за всички констатирани нарушения са съставени съответните актове.

В рамките на своите компетенции, ОДМВР-София своевременно е сигнализирала изпълнителите на ремонтните дейности, да следят за стриктното спазване на въведената временна организация на движението, както и за недопускане на товарни автомобили и строителни машини със замърсени и непочистени гуми със земна маса на пътното платно, с което да създават предпоставки за ПТП.

Засиленият контрол на пътното движение в района с цел недопускане нарушения на ЗДвП, водещи до затрудняване на движението и пътни инциденти, ще продължи до отпадане на необходимостта.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: Pixabay