Минусови температури тази сутрин, до часове започват нови валежи

Най-топло ще бъде по Черноморието

05.12.2023 | 07:14 Редактор: Елеонора Танева

Денят ще започне с минимални температури от минус 1 до 4 градуса, в западните райони на места до -4 градуса. Преди обед ще бъде облачно в южната половина от страната с мъгли и преръмявания по Южното Черноморие. А над Дунавската равнина за кратко ще има слънце. Следобед облаците ще се увеличават и уплътняват.

Късно следобед и през нощта в Добруджа и над югозападните райони ще започнат валежи. В Добруджа дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще бъде от североизток слаб до умерен със скорост до 25 км/ч. Максималните температури ще са от 3 до 8 градуса, по Черноморието до градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините през деня ще бъде облачно и ветровито. Следобед ще има валежи от сняг в Рила, Пирин и Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч. 

В сряда ще вали дъжд, по-интензивни валежи ще има в южните райони, а в планините ще има превалявания от сняг. Ще застудява. 

В четвъртък в северната половина от страната ще вали мокър сняг, докато на юг ще бъде предимно облачно. В петък сутринта ще превалява по Черноморието, докато на запад облаците ще се разкъсват. Дневните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)