От HelpBook: Агресивно домашно куче тормози съседи, стопанката не го контролира

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата

04.12.2023 | 16:00 Редактор: Анисия Иванова
От HelpBook: Агресивно домашно куче тормози съседи, стопанката не го контролира

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за агресивно домашно куче от район „Младост“ в София, което редовно тормози съседи и гости.

„Бих искала да съобщя за агресивно домашно куче. Кучето е голямо и много силно. Бива разхождано без намордник и при контакт с други хора се спуска да ги напада. Поради размерите си трудно бива задържано от стопаните си. Двукратно съм ставала свидетел как кучето бива пускано без повод и намордник в общите части и на асансьорната площадка. Първият път се спусна към мен, но успях да вляза обратно в жилището си.

На 21.11.2023 пак беше пуснато без повод и намордник на асансьорната площадка и бях жертва на нападение - кучето се спусна към мен, проявяваше агресивно поведение, лаеше и скачаше по мен. Неговата стопанка не успя да прояви контрол и да го задържи, и то отново ме нападна. Отглеждането на това агресивно куче и неспособността за установяване на контрол от страна на стопаните му, както и нарушенията на Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община чл. 2, ал. 2, т. 3 и чл. 4, ал. 1, т. 1 създават сериозни пречки за безопасното придвижване, поради опасност от нападения. Моля за Вашите навременни действия преди да се е стигнало до ухапване и друго нападение.”

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: БГНЕС