Седмицата започва с дъжд, сняг и максимални температури между 5 и 19 градуса

Вятърът ще бъде умерен със скорост до 30 км/ч

04.12.2023 | 07:13 Редактор: Искра Ангелова

Денят ще започне с минимални температури в страната от минус 2 до 12 градуса. Преди обед ще бъде облачно с валежи от дъжд и сняг в южните райони и дъжд по Черноморието. В планините ще вали мокър и тежък сняг.

Следобед валежите ще спират и от запад на изток облаците ще се разкъсват. Вятърът ще бъде от северозапад до умерен със скорост до 30 км/ч, а следобед ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са от 5 до 19 градуса, по Черноморието около 6.

Над планините през деня ще бъде облачно и ветровито. По- интензивни валежи ще има в Източна Стара планина, Рила и Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 метра височина - около минус 6 градуса, а на 1500 метра - 2 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Във вторник сутринта ще бъде студено с условия за прохладени мъгли, а следобед ще се заоблачава. В сряда ще вали дъжд, като по-интензивни валежи ще има в южните райони, а в планините - сняг. В четвъртък в северната половина от страната ще вали мокър сняг, докато на юг ще бъде облачно.

В петък сутринта ще превалява по Черноморието, а на запад облаците ще се разкъсват. Дневните температури от 5 до 10 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR