Магията на Рождество и вярата в доброто: Хиляди дариха храна в помощ на възрастните хора

Младежи постигнаха голям успех с инициатива "Зарадвай баба и дядо за Коледа"

02.12.2023 | 19:05 Редактор: Тодор Петров

Хиляди се включиха в инициатива "Зарадвай баба и дядо за Коледа". Вярата в доброто събира Вяра и нейните приятели още през 2019 г. Тогава те откриват своята мисия - да дават храна, усмивки и любов на възрастните хора в малките населени места.

"В 11 клас с моя съученичка се вдъхновихме от наши приятели, които правеха същата инициатива, но в област Видин. Ние си казахме защо да не направим същата кампания за област Монтана", сподели Вяра.

И така до днес, вече 4 години по-късно те продължават да работят за своята кауза. Тази година кампанията се радва на голям успех. Хиляди хора оставиха пакетирани храни и продукти, с които да зарадват възрастните в навечерието на Рождество Христово.

"Не можем чисто физически да ги преброим. Постоянно хора идват да оставят нещо, говорим си за бабите и дядовците и това ни носи голямо щастие", казват организаторите.

Доброволците откриват щастие и в срещите с възрастните, които често разказват, че нямат близки, с които просто да си поговорят. Младежите успяват да стоплят сърцата на всички, с които се срещат. 

Вижте повече в репортажа на Мартин Керефейски.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа