Денков: Няма смисъл от това правителство, ако ГЕРБ не се върне в правия път

Премиерът коментира и личните нападки на Делян Пеевски

01.12.2023 | 09:26 Редактор: Елеонора Танева

Не смятам, че трябва да отговарям на всички глупости, които се говорят в политическото пространство. Това беше лаконичният отговор на премиера акад. Николай Денков на обвиненията на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред последните дни.

Министър-председателят посочи с избора на подуправител на НЗОК в НС от ГЕРБ са нарушили два принципа. Очакванията му са ГЕРБ-СДС да оттегли кандидатурата на Момчил Мавров.

"Този човек има проблем, виждал съм сигнал от ДАНС към прокуратура за лобиране. Назначаването му на позиция, която е свързана с разпределението на над 8 млрд., е проблем. Договорките с ГЕРБ винаги са били едни и същи - че трябва да имаме съгласие хората, които се назначават, да бъдат приемливи и от двете страни. Вчера със съдействието на "Възраждане" ГЕРБ и ДПС приеха този човек. Свидетели сме на начин за вземане на решения, който може да бъде фатален за развитието на България, когато очакваме гласуване на промените в Конституцията, избора на регулатори", заяви Денков.

Премиерът допълни, че от две седмици ГЕРБ бави приемането на правилата за избор на състав на атникорупционната комисия. А от ЕК питат защо има такова бавене.

"Или ГЕРБ ще се върне обратно по пътя, от който тръгнахме - с управленската програма и подготовката на законите, или ние през последните две седмици сме се отклонили. Вчера се видя, че има опасност да преминем в грешната посока. Ако това не стане, това правителство няма смисъл", каза още премиерът.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа