Валежите постепенно ще спрат, предстои чувствително затопляне

В неделя над цялата страна ще вали дъжд

01.12.2023 | 07:08 Редактор: Тодор Петров

Денят ще започне с минимални темpератури от 0 до 4 градуса, по високите западни полета до минус 2, по Черноморието до 7 градуса. Сутринта облачността ще бъде значителна с превалявания от дъжд и сняг над западните райони и дъжд над източните райони. Има условия за поледици по пътните настилки. 

През деня валежите ще спират и облаците ще намаляват. Ще се затопля. Вятърът ще бъде от югозапад слаб със скорост до 20 километра в час. Максималните температури ще са от 8 до 19 градуса, на север от планиniте и по Черноморието южният вятър ще повиши температурите до 17 градуса. 

Над планините през деня ще има разкъсана облачност, но ще бъде и ветровито. Снежна покривка по високите места, над 1800 м височина, ще бъде с дебелина между 20 и 30 см, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

В събота чувствително ще се затопли, по планинските ни първенци градусите ще са положителни, времето ще бъде динамично с облаци и югозападни ветрове. В неделя над цялата страна ще вали дъжд, по-съществено в западните и източните части от страната. В планините ще вали мокър и тежък сняг. 

През нощта срещу понеделник в западните полета и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг. В понеделник валежите ще спират.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR