Митрополит Киприан призова: Молете се за здравето на Българския патриарх Неофит

Той беше приет във ВМА с белодробно заболяване

30.11.2023 | 08:43 Редактор: Елеонора Танева

Във връзка с множеството журналистически запитвания относно състоянието на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, уведомяваме, че той наистина е хоспитализиран във Военномедицинска академия в град София с белодробно заболяване. Това съобщи говорителят на Св. Синод на БПЦ-БП Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

"Призоваваме всички православни християни усърдно да се молим за здравето на Негово Светейшество, за неговото бързо възстановяване, оздравяване и изписване от болничното заведение", каза още архиереят.

Вчера Канцеларията на Св. Синод публикува съобщение във връзка със здравословното състояние на Българския патриарх Неофит.

"Обични в Господа братя и сестри, Канцеларията на Светия Синод известява, че Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит бе хоспитализиран във Военномедицинска академия (ВМА) – гр. София, по повод на белодробно заболяване. Призоваваме клира и верния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото оздравяване и възстановяване на Първосветителя на Родната ни Църква, както и да се приема за достоверна единствено информацията, обявена от Светия Синод на БПЦ-БП", съобщиха от Светия Синод.

Снимка: Св. Синод


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нана
преди 2 месеца
Да не се окаже,че пак ни лъжете както винаги?Едни казват,че е приет.Жената от опашката казва,че Той е от две седмици във ВМА.Подробности не се дават-били секретни.А,кажете,какво си мисли народа. Сигнализирай за неуместен коментар