Сутрешни поледици по пътищата, на места в страната ще валят дъжд и сняг

Временно затопляне, но за кратко

30.11.2023 | 07:08 Редактор: Елеонора Танева

Денят започва с минимални температури от 1 до 5 градуса, по високите западни полета и в Централна Дунавска равнина до минус 3, по Черноморието 2-4. Сутринта облачността ще бъде значителна с превалявания от дъжд и сняг над западните райони и валежи от дъжд над източните райони. Има условия за поледици по пътната настилка. През деня валежите ще спират и облаците ще намаляват. Ще се затопля. Вятърът ще бъде от югозапад, слаб със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 3 до 9 градуса, в крайните южни райони до плюс 16 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над планините през деня ще бъде ветровито с разкъсана облачност. Снежната покривка над 1800 м височина ще бъде около 25 до 40 см. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде силен от запад със скорост до 70 км/ч. Максимални температури над 2500 м - около -3 градуса, а на 1500 м - до плюс 5. 

В петък чувствително ще се затопли. Времето ще бъде динамично с облаци и югозападни ветрове. Късно следобед и през нощта в района на Видин ще започнат валежи от дъжд. 

В събота над цялата страна ще вали дъжд, по-съществено в западните части от страната, с количества валежи до 20-30 литра на квадратен метър за денонощието. 

В неделя ще се задържи дъждовно. В понеделник валежите ще спират и ще захладнее.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: pixabay