"Пием ракия и плащаме данъци" - българи изпуснаха полетите си заради снега, спряха автобуси

Километрични опашки от ТИР-ове

26.11.2023 | 19:17 Редактор: Искра Ангелова

В 9 общини в Шуменско е обявено бедствено положение заради лошото време. Нарушено е електроснабдяването във всичките общини поради аварии. Има проблеми и с водоподаването.

"Нито един камион или снегорин не е минал. Какво правим? Пием ракия и плащаме данъци", сподели пътуващ.

Затворени за движение са пътищата Шумен - Силистра и Шумен-Разград. Заради тежката зимна обстановка утрешният ден в Шуменско е обявен за неучебен.

Лавина падна върху бус на прохода "Петрохан". Няма пострадали. Там снежната покривка е 70 см. Има обходни маршрути. Един от тях е – Монтана-Криводол-Враца. Населени места във Враца останаха без ток, а контактната мрежа на БДЖ спря да работи. Близо 6 часа хората от влака Варна-София останаха блокирани на гара Мездра-Юг.

А един от пътниците си е изпуснал самолета.

Изходите на Русе останаха блокирани, въпреки усилието на снегопочистващите фирми да се справят със снежното бедствие. Това образува километрични опашки от ТИР-ове и автомобили. в 17 часа отвориха пътищата Русе-Бяла и Русе-Силистра, а Русе-Разград остава затворен. 8 села в областта останаха без ток. Там утре също е обявен неучебен ден.

"Това е България, навсякъде има закъсали ТИР-ове и леки коли", възмути се шофьор.

Движението в област Разград е ограничено за всички МПС поради обилен снеговалеж и намалена видимост. Затворен е пътят Добрич-Варна. Затворен е и проходът "Шипка". Семейство с деца беше блокирано в кола, докато екипи на пожарната се опитваха да достигнат до бедстващите хора. След няколко часа семейството е освободено.

Автобусите от и за Габрово не се движат заради голямото количество сняг. Села в областта останаха без ток, а утре е обявен неучебен ден.

Тежка е зимната обстановка в цялата Старозагорска област. Заради бурния вятър и обилния снеговалеж видимостта е силно ограничена. Пътят Дунавци – Шипка, участъците Крън - Шипка и Крън - Шейново са затворени. Забранява се движението на МПС от и към Бузлуджа и хотелите и хижите в района.

Вижте повече в репортажа на Стефан Борисов.

Снимка: БГНЕС