Серия от неприятни обстоятелства на пътя довели до катастрофата, в която изгоря мъж на 61 г.

Други двама, участвали в инцидента, са в шок от случилото се

24.11.2023 | 15:48 Редактор: Вяра Димова

Изясняват се причините за тежката катастрофа, станала около 09:30 ч. сутринта край Пазарджик. Удрят се два автомобила и един микробус, едната кола избухва в пламъци. Огънят вече е потушен от пожарни екипи. Има една жертва, останалите пътуващи нямат сериозни травми. В пожара загива 61-годишен мъж от Пловдив, който е управлявал служебен автомобил.

"Какъв е механизмът на пътно-транспортното произшествие, какво е довело до неговото възникване и каква е причината, това тепърва ще се изяснява, тъй като има образувано досъдебно производство", каза говорителят на ОДМВР Пазарджик Мирослав Стоянов.

"Другите двама, които са мъж и жена, са от град Пловдив и са в шок. Предполагам, че със тях ще бъдат проведени разговори в по-спокойна обстановка и атмосфера, ще могат да възпроизведат точните факти и обстоятелства около пътно-транспортното произшествие", уточни още Стоянов.

За възможната причина, довела до смъртоносния удар, разказват хора, оказали се в близост до произшествието. 

"Отпред е имало закъсал камион, който хвърля пясък и му пада кардана, камионът закъсва, става задръстване, така казаха. Така е станала белята", обясни Костадин Моллов.

Вероятно бусът не е могъл да спре навреме. Следва поредица от сблъсъци. Последният - в автомобил с газова уредба. Оттам тръгва и пожарът. Обстановката е било допълнително усложнена от гъстата мъгла. 

Вижте повече в репортажа.