Шефовете на МВР и Борислав Михайлов ще дават обяснения в парламента

Пред депутатите те ще говорят за осъществената охранителна дейност на протеста

22.11.2023 | 07:07 Редактор: Искра Ангелова
Шефовете на МВР и Борислав Михайлов ще дават обяснения в парламента

Размириците около националния стадион "Васил Левски" миналата седмица провокираха свикването на извънредно заседание, което ще се проведе днес в Народното събрание. Ще бъдат изслушани вътрешният министър Калин Стоянов, главният секретар на МВР и директорите на водещите полицейски дирекции.

Пред депутатите те ще говорят за осъществената охранителна дейност на заявения мирен протест срещу ръководството на Българския футболен съюз, проведен на 16 ноември. Заради обвиненията в полицейски произвол и превишаване на правата от страна на полицията, бяха освободени от длъжност трима висши офицери от МВР, разследват още двама.

Беше поискана и оставката на министъра на вътрешните работи. Калин Стоянов заяви вчера, че всеки, за който бъде установено, че е допуснал насилие на протеста, ще понесе своята отговорност. Премиерът Николай Денков заяви, че Стоянов е тръгнал в правилната посока, като по-рано министър-председателят беше готов да подаде оставка, ако вътрешният министър не припознае като насилие случилото се на протеста.

На въпроси по същата тема в комисията по въпросите на децата младежта и спорта ще отговаря президентът на БФС Борислав Михайлов.

Снимка: БГНЕС