Скандално: Необезопасена шахта на асансьор в столична болница с надпис "Опасност от падане"

В HelpBook ни алармираха, че всеки ден оттам минават пациенти, лекари, посетители

21.11.2023 | 20:59 Редактор: Анисия Иванова
Скандално: Необезопасена шахта на асансьор в столична болница с надпис

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал, адресиран до ДНСК, с който ще ви запознаем и ви призоваваме да сте особено внимателни в случай, че при нужда посетите столичното лечебно заведение.

Ето какво пише в него: "В болница "Софиямед" Блок 1, намираща се в бул. "Г. М. Димитров" №16, в централната сграда се ремонтира асансьор вече месеци, при което шахтата е необезопасена на почти всички етажи. Машината е извадена, шахтата е висока над 5 етажа (20 метра), не се знае какво има на дъното ѝ, а отворите при вратите са покрити единствено с найлон и надпис: "Опасност от падане", за тези които решат да прочетат.

За другите, за тези, които са се замислили върху диагнозата си и за децата има следните хипотези:

- човек залита и инстинктивно се опира на найлона, закрепен с тиксо към стената. Зад найлона зее шахта с дълбочина над 15 метра;

- дете си играе и решава да се опре на найлона;

- възрастен и болен човек му става лошо и припада, падайки към найлона на шахтата;

При всички тези хипотези резултатът е един и същи - поредната трагедия поради престъпна небрежност. Не е ли време да започнем да мислим и да бъдем поне малко отговорни.

След като сигнализирах на рецепция за проблема, на другия ден ситуацията е непроменена. Всеки ден покрай тази шахта минават стотици хора - пациенти, лекари, посетители и служители".

Нашият потребител е направил снимки, които потвърждават думите му и определено са стряскащи.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.