Спецакция на МВР, НАП и Агенция "Митници" на "Тракия" - тестват наред за алкохол и наркотици

Действията се реализират в района на 69-и километър в посока София

20.11.2023 | 12:53 Редактор: Искра Ангелова
Спецакция на МВР, НАП и Агенция

Обща операция на МВР, НАП, АПИ и Агенция "Митници" е в ход на АМ "Тракия", проверяват масово леки коли, товарни автомобили, техните товари. Тестват шофьорите за алкохол и наркотици.

"Днес на територията обслужвана от ОДМВР-Пазарджик се провежда поредната планирана специализирана полицейска операция по метода "широкообхватен контрол". Действията се реализират в района на 69-и километър от АМ "Тракия" в посока за София", уточниха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

В акцията участват автопатрулни екипи на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Пазарджик, РУ-Пазарджик, представители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", Агенция "Митници", Агенция "Пътна инфраструктура", Националната агенция за приходите. Извършват се проверки на водачи на леки, лекотоварни, товарни и специализирани автомобили, както и на техните товари, пояснява "Фокус".

"Служителите на полицията проверяват активно водачите за употреба на алкохол, наркотични вещества, правоспособност и техническа изправност на автомобилите", съобщават от полицията.

Снимка: БГНЕС