ВиК-София на протест заради уволнението на управителя си, искат оставката на Цеков

Нямам представа от мотивите за моето освобождаване

20.11.2023 | 09:50 Редактор: Искра Ангелова
ВиК-София на протест заради уволнението на управителя си, искат оставката на Цеков

Служители и членове на ръководния състав на "ВиК София област" излязоха на протест пред сградата на Български ВиК холдинг. Причина за недоволството на хората от дружеството е информацията за уволнението на управителя инж. Иван Иванов. Протестиращите държат плакати с надпис: "Ние подкрепяме инж. Иван Иванов" и скандират "Оставка".

Самият инж. Иван Иванов коментира, че през изминалата седмица в петък, когато е бил в отпуск, е получил информация за заповед за неговото уволнение: "Нямам представа от мотивите за моето освобождаване". Той изрази притеснение, че "главите на ВиК-управителите са разделени между управляващите партии в сглобката: "Тук се носят изрази, че ръководството на Холдинга не може да взима само решение, вземат решение под чужда воля и натискат спусъка."

Протестиращите искат оставката на регионалния министър Андрей Цеков, както и на ръководителите на "Български ВиК Холдинг" ЕАД Лозко Лозев и Ирена Георгиева, съобщава БГНЕС.

Инж. Веселка Борисова обясни, че е имала уговорка за среща с Лозев през днешния ден, но днес не вдигал телефона. "Тук е, защото го видяхме да влиза, но защо не вдига, не можем да кажем", каза тя и добави, че са обявили стачни действия.

Снимка: БГНЕС