fallback

Летят по Северната тангента - с нова система засякоха с превишена скорост 45 от 200 коли

22 млн. лева са приходите на АПИ от глоби от началото на годината

18.11.2023 | 09:57 Автор: Елеонора Танева

22 млн. лева са приходите на АПИ от глоби, събрани от началото на годината. Приходите от пътни такси до момента са общо около 696 млн. лева. Приблизително 248 млн. лева от тях са от е-винетки, а от тол над 425 млн. лева, съобщи директорът на Националното тол управление. 

Подобряването на безопасността на пътищата е част от приоритетите на пътната агенция. Председателят на УС на АПИ инж. Ясен Йорданов демонстрира  начина на работа на електронната система за събиране на пътни такси. Системата с 295 стационарни контролни точки /тол камери/ и 50 мобилни контролни точки следи продажбите, трафика, включително и по граничните пунктове, натоварването на осите на всяко моторно превозно средство.

АПИ подготвя проект за разработване и внедряване на система за секционен контрол на средната скорост на пътни превозни средства, движещи се по републиканската пътна мрежа, съобщи д-р Георги Темелков, директор на Националното тол управление. 

"Анализът на резултатите от извършен тест в реално време на моментна скорост на Северна скоростна тангента на София за период от два часа от преминалите 200 превозни средства, 45 от тях са превишили допустимата максимална скорост на движение", каза директорът на Националното тол управление д-р Георги Темелков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback