Кой ще ръководи ДПС, кое обърква битието на Доган и какво се случи с Карадайъ?

На заседанието на Централния съвет гласуваха оставките на Ахмед Ахмедов и Сезгин Мехмед

17.11.2023 | 19:10 Редактор: Вяра Димова

Делян Пеевски ще се кандидатира за председател на ДПС. Това стана ясно след заседание на Централния съвет на партията. На него не се появи почетният председател Ахмед Доган. Изненадващо, заседанието беше ръководено от председателя на парламентарната им група Делян Пеевски.

Доган изпрати послание до Съвета, в което определи връщането си в оперативната политика като "екзистенциална тежест, която обърква личното му битие". Той допълни, че ДПС е негова съдба. Определи оставката на Карадайъ като изненадваща, но с предистория. А Делян Пеевски нарече "феномен в българската политика за последните 5-6 месеца.

За прощалното си писмо Мустафа Карадайъ използва Facebook. В социалната мрежа бившият лидер на ДПС отправи благодарности към симпатизантите и членовете на ДПС, най-вече към "г-н Доган за всичко". 

По време на заседанието са били гласувани оставките на зам.-председателя на партията Ахмед Ахмедов и на лидера на младежкото движение Сезгин Мехмед. Стана ясно кой е и първият кандидат за председател.

"Аз се кандидатирам. Всеки един може да се кандидатира. Изборът на председател на ДПС ще е демократичен и прозрачен. Всеки член на ДПС, номиниран от структурите, може да се кандидатира. ДПС ще има един председател", уточни Делян Пеевски.

Националната изборна конференция на ДПС е насрочена за 24 февруари. 

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
баба Пена
преди 5 месеца
Ако ще да изпрати писмо на Винету и неговата баба, докога тази партия ще бъде разрешена от закона! Сигнализирай за неуместен коментар