"Мамо не излизай, ще има бомба": Експлозия на ремонтен участък стресна Ребърково

Няма пострадали хора, засегнати са имоти и автомобили

16.11.2023 | 19:23 Редактор: Вяра Димова

Експлозия разтърси врачанското село Ребърково. Заради ремонта на скоростния път Мездра - Ботевград се налагат взривни дейности в района. За щастие, няма пострадали хора, но са засегнати имоти и автомобили. Въпреки че от АПИ твърдят, че взривовете са били контролирани, е сформирана комисия, която е направила оглед.

Малко след 17:00 ч. огромни камъни полетели над селото след взрива при ремонтния участък. Настъпил страх и хаос сред населението заради скалните парчета, които достигнали и центъра на Ребърково.

"Бях си под навеса, дъщеря ми каза: "Мамо не излизай, че ще има бомба". По едно време чух гърмежа и видях как камъкът пада на децата в сламника", разказа Петя Димитрова.

От началото на годината са извършени около 20 взрива, при които се е случвало да има единици счупени керемиди. Този път обаче хората описа взрива като земетресение. Пострадали са около 15 къщи и два автомобила.

"Имаме счупени керемиди", каза Росица Василева.

По думите на хората предупреждение за предстоящи взривни дейности е имало само три пъти.

Комисия от представители на строителната фирма и Кметство Ребърково е извършила оглед на пострадалите имоти, като щетите ще бъдат отстранени за сметка на строителя, съобщи АПИ. Според Агенцията взривните дейности са били контролирани, в тясно сътрудничество със служба "Контрол на общоопасните средства" към МВР.

Хората в селото вече живеят в страх, тъй като са уведомени, че предстоят още няколко взрива в района.

Вижте повече в репортажа.