Топъл ден, дъжд и мокър сняг в планините и вятър с пориви до 100 км/ч

Градусите ще стигнат 20

16.11.2023 | 07:15 Редактор: Елеонора Танева

Денят започва с минимални  температури от 3 до 8 градуса. Сутринта над северните райони облачността ще бъде значителна, а на юг облаците ще бъдат разкъсани. Следобед над страната облачността ще бъде значителна с превалявания в Западна България и в Странджа. Вятърът  ще  бъде от северозапад  умерен със скорост до 30 км/ч. Максималните   температури ще са от 14 до 19 градуса,  по  Черноморието   19-21 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над  планините  ще вали дъжд и сняг, с по-интензивни валежи на Рила и в Пирин.  Вятърът по високите части, над 2200 м ще бъде силен до бурен  от   северозапад, с пориви до 100 км/ч. Максималните дневни температури над 2500 м ще са около 2 до 4 градуса,  а на 1500 м - 7-8.  

В петък сутринта отново намелените видимости и есенните мъгли ще бъдат често явление. Следобед от запад се задават облаци с валежи от дъжд. Ще се понижат чувствително температурите. 

В събота  в населените места по високите полета ще вали  мокър сняг. В неделя в западните и северни райони ще вали мокър сняг. Очаквана снежна покровка до 3-5 см , която бързо ще се топи.

Гледайте цялата прогноза във видеото.