Днес ще има от всичко: Дъжд, вятър, студ сутринта и топло време през деня

Максималните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса

15.11.2023 | 07:07 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури днес ще бъдат от 3 до 8 градуса. Сутринта над северните райони облачността ще бъде значителна, а на юг облаците ще бъдат разкъсани. През деня ще има усилване на вятъра. 

Следобед облачността над страната ще бъде значителна с превалявания в Западна България и в Странджа. Вятърът ще бъде от северозапад умерен - до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса, по Черноморието 19-21 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над планините ще вали дъжд и сняг, с по-интензивни валежи над Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде силен до бурен от северозапад. 

Хладни и влажни въздушни маси на последователни вълни обхващат Балканите, като над Гърция се образуват циклони, които ще носят дъждове и в България. По-студените и влажни въздушни маси се задържат над централните и северни територии.

Днес у нас ще премине бързо хладна вълна с валежи от дъжд, по-съществени в западните и  източните райони. В четвъртък отново намелените видимости и есенните мъгли ще бъдат често явление. В петък се задават облаци с валежи от дъжд, а по високите полета - от мокър сняг.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR