Катастрофи и съсипана продукция за десетки хиляди - нашествие от коне край Бобов дол

Животните непрекъснато пресичат пътищата в района

14.11.2023 | 19:21 Редактор: Искра Ангелова

Нашествие от коне в района на Бобов дол. Жители на няколко села в общината излязоха на импровизиран протест тази сутрин, след като в последните седмици са се случили 4 катастрофи заради безпризорните животни.

Конете са навсякъде в полетата край Бобов дол, разказват местните. Движат се в стада и непрекъснато пресичат пътищата в района.

"Тръгвах на работа с колегите и просто конят излезе. Появиха се и още, единия го бутнах, стана инцидент, счупих кола напълно. Нямаше как да реагирам, той излезе пред мен", сподели жител.

Освен предпоставки за катастрофи, конете създават и редица други проблеми, най-вече за земеделските производители в региона.

"Имам овощна градина, два пъти влизаха в нея и мачът приключи", коментира друг мъж.

Местни твърдят, че продукция за десетки хиляди левове е унищожена.

"Аз лично съм направил над 5 км ограда, но както казах, това са животни, които на ден могат да минат над 20 км, оттук нататък няма как да заградя община Бобов дол", възмути се производител.

Чии са конете - на този етап няма официална информация. Според хората обаче собственикът е известен на институциите, защото и при четирите катастрофите конете са били с чипове.

Според жителите собственикът на конете неглижира проблема и искат спешни мерки.

Вижте повече в репортажа.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Рашку
преди 5 месеца
Няколко коня за овкусяване и проблем няма да има. Сигнализирай за неуместен коментар