"С широки пръсти съм, каквото имам - давам" - започна треската по Черния петък, внимавайте с емоциите

"Много е важно да проследим на какви цени се предлагат стоките", каза Габриела Руменова

10.11.2023 | 19:54 Редактор: Толя Стоянова

В навечерието на коледните празници започва и голямото пазаруване. И тази година стотици оферти за ниски цени примамват потребителите преди Черния петък. Реклами, намаления и подаръци - предколедната еуфория вече завладява хората, а търговците са готови да посрещнат пазаруващите с атрактивни предложения.

Основателят на онлайн платформата "Ние, потребителите" Габриела Руменова съветва да не се поддаваме на емоциите, да сравняваме цените, а не да се водим по отстъпките.

"Много е важно да проследим на какви цени се предлагат стоките, преди да ги купим. Възможно е и да бъдат фиктивни намаленията и търговците да се опитат да пласират стоки, които са с по-ниско качество", каза тя.

"Могат да се появят сайтове, специално сега за кампанията. Целта им е не да продадат стоки, а да вземат личните данни на клиентите и да източат техните сметки. В магазините основно са фиктивни намаленията или цената не е ясно посочена и ни я казват чак на касата", добави Руменова.

За да сме сигурни, че сайтът, от който пазаруваме е надежден трябва да проверим кога е създаден. Не трябва и да забравяме, че винаги имаме право на рекламация в 14-дневен срок. Търсенето на предколедни оферти вече започна. Въпреки това хората не очакват големи намаления.

"И онлайн пазарувам, но когато не съм доволна, връщам стоката. Но и съм с широки пръсти, каквото имам - всичко давам", коментира инфлуенсърът Джулиана Гани.

Вижте повече в репортажа на Мартин Керефейски.