Депутатите заработиха: Освободиха 7 депутати и отхвърлиха увеличението на майчинството

Пеевски: Няма да участваме в изпълнителната власт и сглобката

09.11.2023 | 13:55 Редактор: Вяра Димова

За разлика от вчера, днес депутатите усърдно заработиха и успяха да съберат кворум в пленарната зала. Те освободиха Мустафа Карадайъ от заеманите от него постове. Депутатите освободиха и други шестима депутати - някои от тях станаха кметове, други - общински съветници.

195 народни представители се регистрираха тази сутрин в пленарната зала. В кулоарите на НС Делян Пеевски коментира, че настроенията в сглобката вече са нормални. По думите му при една бъдеща ротация от ДПС няма да настояват да имат техни министри в управлението.

"Смятаме да викаме министрите, защото виждаме, че има забавяне на програмите. Министри и зам.-министри не искаме нито сега, нито на ротацията. Няма да участваме в изпълнителната власт и сглобката. Смятаме, че е стабилна. Не виждаме проблеми", заяви председателят на ПГ на ДПС.

"За да има смяна на министри, трябва да има съгласие между всички участващи в парламентарното мнозинство", уточни Никола Минчев.

Дебатите по внесения вот на недоверие от опозицията са следващата сряда. Гласуването ще се проведе следващия ден, обяви председателят на парламента Росен Желязков.

Мнозинството от депутатите отхвърлиха увеличението на майчинството за втората година. Това беше предложение на БСП.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)