Главният секретар на МВР: Има интерес към професията на полицая

"Трябват ни стойностни хора, които имат желание и я приемат като кауза", каза гл. комисар Живко Коцев

08.11.2023 | 16:23 Редактор: Вяра Димова

"Амбицията ни е професията на полицая да стане привлекателна. Трябват ни стойностни хора, които имат желание, които приемат професията като кауза да работят в полза на хората, в полза на обществото", заяви главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

Той, заедно с политическото и професионалното ръководство, директори на главни, областни и административни дирекции, присъства на тържественото отбелязване на празника на българската полиция.

Главен комисар Коцев уточни, че ръководството на Министерство на вътрешните работи прави всичко възможно да попълни незаетите места по структури. На този етап има значителен интерес към обявените конкурси за различни позиции – пожарникари, граничари, полицаи, като стремежът е изискванията към кандидатите непрекъснато да се завишават.

"През последните месеци резултатите са видими по всички направления на дейност. Всяка седмица провеждаме полицейски действия, съвместно с прокуратурата, имаме добри постижения, както по противодействие на престъпленията против личността, така и против собствеността", категорично подчерта главен комисар Коцев.