Седмицата започва със значителна облачност и валежи, които бързо ще спрат

Максималните температури днес ще бъдат от 15 до 26 градуса

06.11.2023 | 07:04 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури в страната днес ще бъдат от 6 до 14 градуса. Сутринта облачността над северните райони ще бъде значителна и с превалявания в Северозападна България. Бързо валежите ще спират. 

През деня облаците ще намаляват до слънчево време. Вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад със скорост до 30 километра в час. 

Максималните температури ще бъдат от 15 до 26 градуса, а по Черноморието до 23 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над планините ще има разкъсана облачност, но без валежи. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от запад със скорост до 40 километра в час. Дъждовните облаци, които преминаха над Балканите, вече са на изток над Черно море. По-съществени ще бъдат валежите във Франция и в страните около Алпите.

Във вторник у нас ще има мъгли и ниски облаци. В сряда от запад се задават нови дъждове, по-интензивни в северните и западни части от страната. От четвъртък до края на седмицата ниските облаци и мъгли ще бъдат често явление. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.