Пожар остави без дом семейства с малки деца в Говедарци, търсят доброволци (+СНИМКИ)

Всичко е изгоряло до основи

03.11.2023 | 14:06 Редактор: Искра Ангелова
Пожар остави без дом семейства с малки деца в Говедарци, търсят доброволци (+СНИМКИ)

Късо съединение е предизвикало пожара в село Говедарци, който остави без дом няколко семейства с деца. Търсят се доброволци, които да се включват в разчистването. Местните молят за всякаква помощ за пострадалите, които на прага на зимата остават на улицата.

На едната от къщите вторият етаж е напълно опустошен. Огънят тръгнал от лампа на барбекю в двора. От вятъра огънят преминава и по съседните къщи. В тях живеят семейства с малки деца.

pojar

"Бях в спалнята, когато малкото ми дете, което е на 3 години, спеше и видях пламъци от барбекюто. Изтичах, за да дам маркуч, върнах се да си взема детето и да го спася. Качихме се в една от колите, а след това нищо не си спомням", каза собственичката на една от къщите - Светослава.

Пожарните пристигнали половин час след сигнала.

pojar2

"Имаме нужда от доброволци, както и от финансова помощ. За момента няма къде да съхраняваме мебелите, но ще имаме нужда и от тях, и от електроуреди - абсолютно всичко. Имаме 3 малки деца, в момента сме отседнали при приятели. Всичко е изгоряло до основи", допълни тя.

В социалните мрежи ще бъде обявено всичко, от което се нуждаят двете семейства. Светослава разкри, че нямат застраховка за дома им.

Ето и сметките на семействата:

Едното семейство - Светослава Бисерова Пейчева - BG71UNCR70001598109488

Другото семейство - Стефан Георгиев Пейчов - BG17UNCR70001598109490

Снимки: Bulgaria ON AIR