Нова конфигурация в НС: ПП-ДБ, БСП и "Възраждане" бойкотират извънредното заседание

В ябълка на раздора се превърна ветото на президента Радев върху Закона за енергетиката

26.10.2023 | 18:34 Редактор: Тодор Петров

Бойкот на утрешното извънредно заседание в Народното събрание. На него депутатите трябваше да разгледат наложеното от президента вето върху Закона за енергетиката. "Продължаваме промяната- Демократична България", "Възраждане" и БСП заявиха, че няма да присъстват. Така няма да бъде събран нужният кворум.

Партиите в парламента са разделени в нова конфигурация. Причината е утрешното заседание, поискано от ГЕРБ-СДС и ДПС, за да се отхвърли ветото на президента върху Закона за енергетиката. Партньорите в управлението ПП-ДБ обосноваха решението си така: Трибуната не трябва да е място да се закриват предизборните кампании, а още по-малко енергетиката да става повод за политически битки.

От "Възраждане" директно призоваха за бойкот на събранието. Отпор даде и лявата партия в парламента, a ГЕРБ пък даде отпор на БСП. 

От "Има такъв народ" заявиха, че ще присъстват на заседанието. Така в пленарната зала ще има най-много 116 депутати от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Има такъв народ", които няма да са достатъчни да се събере кворум.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 6 месеца
ППДБ няма ли да се ориентират най-накрая с кого са? Сигнализирай за неуместен коментар