Следващите години ни очакват високи нива на лихвите и отрицателни растежи

"Спестяванията от една страна са въпрос на психологически комфорт", каза председателят на Надзорния съвет на ПроКредит Банк Петър Славов

23.10.2023 | 21:33 Редактор: Искра Ангелова

В икономиката има една цикличност, която ние няма как да я преодоляваме, по-скоро трябва да я разчитаме и да се съобразяваме с нея. Проблемът не е в тази цикличност, а когато зимно време не се облечете и настинете, или лятото се облечете прекалено добре. Големият успех на една икономика е съвкупност от малките успехи. Това каза в ексклузивния мултиплатформен проект "Ин%лацията – уравнения и решения" председателят на Надзорния съвет на ПроКредит Банк Петър Славов.

"В следващите години ще сме в ситуация на ниски или отрицателни растежи, на високилихвени нива, ще сме в ситуация на относителна висока инфлация. Ако нещо ще определя успеха на един икономически субект - това е човешкият фактор. Целият свят се развива натам", поясни Славов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му финансовият сектор в момента успява да поддържа високи и стабилни показатели.

"Зад свръхликвидността има много психология. Спестяванията от една страна са въпрос на психологически комфорт, а от друга страна - безизходица", категоричен бе председателят на Надзорния съвет на ПроКредит Банк.

Гледайте целия разговор във видеото.