fallback

Варна да не се управлява от София: Приоритетите на кандидата за кмет Христо Димитров

Трудно се инвестира в региона, нужно е създаването на индустриална зона, каза той

18.10.2023 | 08:28 Автор: Елеонора Танева

Христо Димитров е един от кандидатите за кмет на Варна. В морската столица живее от 1982 г. Развива бизнес в строителството. Един от приоритетите му е децентрализацията на местната власт.

"Варна да не се управлява от София. Работата ми показа, че интересите на партиите са само преди изборите, основната цел е да си намерят електорат, да го подготвят за изборите", заяви Димитров.

По думите му инвестиционният климат в региона е доста слаб. В програмата му основен акцент е върху създаването на индустриална зона. 

"В момента е трудно да се инвестира, няма такива отредени площи. Това ще вдигне и възнагражденията. Средната работна заплата е от сравнително ниските за страната. Това не е битка срещу един, състезание на идеи - при нас повечето неща са реализирани, имаме идеи и реализация, повечето от конкурентите имат само идеи", каза кандидатът за кмет на Варна. 

Христо Димитров вижда работата си на кметския пост в изключителна близост с екипа на общината. 

"Бих събрал всички хора, с които ще работя, директорите на дирекции, бихме си маркирали проблеми, програми, приоритети и ще започнем да ги решаваме, така че да не ме е страх да изляза после сред хората", добави кандидатът за градоначалник.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от България
fallback