Радев удостои с Почетен знак изявени дейци на културата, образованието и науката

И шестимата наши сънародници се радват на широко обществено признание, каза държавният глава

17.10.2023 | 15:01 Редактор: Толя Стоянова
Радев удостои с Почетен знак изявени дейци на културата, образованието и науката

Българското общество високо цени хората, посветили се на развитието ни като модерна държава с богата духовност и традиции и церемонията по удостояване с Почетния знак на президента е израз на тази признателност. Това заяви държавният глава Румен Радев по време на церемония в Гербовата зала на "Дондуков 2", на която с Почетния знак на президента бяха удостоени изявени дейци на културата, образованието и науката.

"За мен е удоволствие да отлича видни наши дейци на културата, образованието, науката и спорта. И шестимата наши сънародници се радват на широко обществено признание и уважение", заяви президентът.

Радев поясни, че днешните лауреати са посветили своята гражданска енергия и амбиции в една обща посока, а именно развитието на България като модерна, европейска държава с висок интелектуален и творчески потенциал.

"Вярвам, че вашето отговорно отношение към просперитета на обществото ни, към развитието на знаещи и можещи, здрави и духовно богати хора, не само ви обединява, но е отправно начало на вашите многобройни последователи", каза още държавният глава.

Златка Ставрева, представител на наградените, подчерта, че те ще продължат да работят за успеха на културата, образованието, на българските фолклорни традиции, които ни отвеждат далеч.

Снимка: Прессекретариат на президента